Lyofilizace - sušení hlubokým zmrazením

Suseni-mrazem

Ovoce, zelenina a výhonky jsou zpracovány procesem sušení hlubokým mrazem - lyofilizací. Sušení hlubokým mrazem je jedinečné v tom, že u jakékoliv suroviny dojde pouze k vysušení vody, ale zůstanou zachovány veškeré živiny, minerály, enzymy, vláknina. Zachovaná zůstane také přirozená chuť. Když ochutnáte, máte intenzivní pocit, jako když se zakousnete do čerstvého ovoce nebo čerstvé zeleniny, nebo jako když se napijete šťávy z právě rozmačkaného ovoce. Lyofilizovat, tedy vysoušet hlubokým mrazem, uměli už staří Inkové, kteří ale ještě nevěděli, že jejich vyzkoušený postup uchování potravy bude jednou někdo nazývat lyofilizací. Ve vysoké nadmořské výšce uchovávali například vypěstované dýně, které vysušili ve velkém mrazu až několik let, a měli tak po ruce dýně i v letech, kdy byla úroda malá nebo žádná.

Nejdůležitější rozdíl mezi sušením hlubokým mrazem a mražením je v tom, že v zelenině i ovoci zůstane zachovaná jejich buněčná struktura, a proto zůstanou zachovány všechny jejich výživové hodnoty. Pěstování a sušení je nastaveno optimálně tak, aby produkty byly pěstovány a zpracovány v prostředí naprosto čistém, bez herbicidů, pesticidů, hormonů, umělých hnojiv nebo geneticky modifikované.

Kontaktujte nás

Linea Toscana - Linea Naturale 

MARTIN INTERAMERICANA s.r.o.

Říčanská 441

252 43 Průhonice

IČO: 62967029

DIČ: CZ62967029

admin@lineatoscana.cz

tel.: 736 630 787

NA ČESKÉM TRHU JSME UŽ 24 LET.

Jméno:
Email:
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel pět a čtrnáct 
Zpráva:
Odesláním formuláře prohlašuji, že beru na vědomí zpracování osobních údajů (Informační povinnost vůči objednateli v souladu s Nařízením Evropského parlamentu a Rady 2016/679 o ochraně fyzických osob).