Lyofilizace - sušení hlubokým zmrazením
Ovoce, zelenina a výhonky jsou zpracovány procesem sušení hlubokým mrazem - lyofilizací. Sušení hlubokým mrazem je jedinečné v tom, že u jakékoliv suroviny dojde pouze k vysušení vody, ale zůstanou zachovány veškeré živiny, minerály, enzymy, vláknina. Zachovaná zůstane také přirozená chuť. Když ochutnáte, máte intenzivní pocit, jako když se zakousnete do čerstvého ovoce nebo čerstvé zeleniny, nebo jako když se napijete šťávy z právě rozmačkaného ovoce. Lyofilizovat, tedy vysoušet hlubokým mrazem, uměli už staří Inkové, kteří ale ještě nevěděli, že jejich vyzkoušený postup uchování potravy bude jednou někdo nazývat lyofilizací. Ve vysoké nadmořské výšce uchovávali například vypěstované dýně, které vysušili ve velkém mrazu až několik let, a měli tak po ruce dýně i v letech, kdy byla úroda malá nebo žádná.
Nejdůležitější rozdíl mezi sušením hlubokým mrazem a mražením je v tom, že v zelenině i ovoci zůstane zachovaná jejich buněčná struktura, a proto zůstanou zachovány všechny jejich výživové hodnoty. Pěstování a sušení je nastaveno optimálně tak, aby produkty byly pěstovány a zpracovány v prostředí naprosto čistém, bez herbicidů, pesticidů, hormonů, umělých hnojiv nebo geneticky modifikované.