Recepty borůvky
● ranní nápoj borůvka sama o sobě nemá ve vodě žádnou zvláštní chuť, pokud jste zvyklí na sladké. Pokud se rozhodnete ji ve vodě rozmíchat, a sladké máte rádi, je dobrá s trochou medu. Pro milovníky nesladkého nemá chybu jen tak zamíchaná ve vodě zamíchaná.
v kombinaci s červenou řepou nebo jablíčkem Super Sprout. Do 2-3 dcl vody stačí dát lžičku červené řepy Super Sprout, lžičku borůvky, zamíchat, a za chvíli už pijete hustý nápoj.
● jogurt, tvaroh, koktejly, zmrzlina – borůvky jsou vynikající v mléčném koktejlu, ale také v jogurtu, tvarohu neho zmrzlině
● borůvky jsou výborné na posypání ovesné nebo jiných obilných kaší, na palačinky, lívance,
bramborové i kynuté knedlíky nebo šišky. Jejich chuť ještě víc vynikne v kombinaci se skořicí. Když naši borůvku
vmícháte do nahřátého másla, a tímhle borůvkovým máslem zalijete knedlík, lívanec nebo bramborovou šišku,
budete si chtít přidávat, a přidávat, a přidávat.
● brownies bez mléka a vajec s borůvkovo- kokosovou smetanou – na těsto potřebujete 2 hrnky
polohrubé mouky, ¾ hrnku kakaa, ¾ hrnku hnědého cukru. V míse smícháte, přidáte lžičku bezfosfátového
prášku do pečiva a sáček vanilkového cukru. Vmícháte ¾ hrnku řepkového oleje a jeden až jeden a půl hrnku
vlažné vody. Pořádně promícháte, vylijete na plech, vyložený papírem na pečení, a při teplotě 180 stupňů
pečete asi dvacet minut. Kokosovou smetanu 100 ml vylijete do další mísy, a přidáte 1 vrchovatou lžíci
borůvky. Mícháte, dokud smetana, díky vláknině borůvky, nezhoustne. Na kostky brownies
pak dáváte po lžičce borůvkovo-kokosové smetany, a můžete ještě bohatě dozdobit čerstvými borůvkami,
malinami nebo ostružinami