Recepty výhonky brokolice
Recepty výhonky brokolice
● k přidání do vody pro posílení imunity - během několika minut máte ve sklenici nápoj z čerstvých výhonků
brokolice.
Do 3 – 4 dcl vody stačí vrchovatá lžička našich výhonků. Vzhledem k jejich opravdu výrazné, a nahořklé
chuti, se dá chuť příjemně ovlivnit lžičkou medu. Chuťové buňky úplně ošidíte, když si tento nápoj vytvoříte
z jedné lžičky naší červené řepy, můžete přidat i půl lžičky borůvky. Potom stačí brokolice přidat jenom půl
čajové lžičky, což je ideální denní dávka. V tu chvíli už hořkou chuť výhonků brokolice skoro necítíte, a nápoj
nemusíte doslazovat, protože přirozená sladkost naší červené řepy hořkost výhonků brokolice docela zastíní.
A pokud chcete své tělo ještě přiměřeně nastartovat a rozehřát, případně zmírnit některou ze svých bolestí nebo
nevolnost, přidejte půl lžičky našeho zázvoru.
Poslední výzkumy pana doktora Michaela Gregera, který se zabývá léčivými a škodlivými účinky potravin
obecně ukázaly, že půl lžičky lyofilizovaného zázvoru dokáže nahradit běžné léky na bolest, pokud vás trápí
například bolesti, spojené s artritidou.
● pro jarní očistu těla a posílení imunity, kombinujte naše výhonky brokolice s mladým ječmenem,
mladou pšenicí nebo spirulinou v nápojích, jak je uvedenou u předchozího receptu.
●čerstvá omáčka nebo zálivka – jeden z našich nejjednodušších a zároveň nejrychlejších receptů: do dvou
lžic zakysané smetany pro běžné jedlíky, nebo dvou lžic mandlového sýru pro ty, kdo nejedí mléčné výrobky,
jenom zamícháte vrchovatou čajovou lžičku výhonků brokolice. A tuto směs vmícháte do horkých, vařených
těstovin.
Můžete použít také jako zálivku v následujícím, mém v tuto chvíli nejoblíbenějším, receptury
• i když to není varianta nejdietnější, naše výhonky brokolice jsou vynikající v majonéze
● pečené brambory, plněné směsí čerstvé brokolice a zálivkou z výhonků brokolice Super Sprout
Neoloupané brambory očistíme, rozkrojíme na půlky, a ty dáme péct do trouby na plech, vymazaný
olivovým olejem. Pečeme na 180 stupňů, dokud brambory nezměknou, a nemají pěknou, hnědou kůrku.
Mezitím si uvaříme růžičky čerstvé brokolice, a rozkrájíme je do mísy. Pečené brambory si přendáme na tác,
a necháme trošku prochladnout. Vnitřky brambor opatrně vydlabeme, a přidáme do mísy k vařené brokolici.
Promícháme, a pokud jíme vajíčka, je ideální přidat do směsi jednou vajíčko. Touto směsí naplníme vydlabané
půlky pečených brambor, a vrátíme na plech, kde jsme pekli brambory. Posypeme strouhaným parmezánem,
a dáme do trouby zapéct na asi 10-15 minut znovu na 180 stupňů. Servírujeme, a zlatým hřebem je zalití
těchto plněných, pečených brambor zálivkou z kysané smetany a našich výhonků brokolice, podle
předchozího receptu – do dvou lžic zakysané smetany vmícháme čajovou lžičku našich výhonků. Toto jídlo
budou chtít hlavně milovníci bramborových jídel vařit každý den.