Výhonky brokolice

Recepty výhonky brokolice

k přidání do vody pro posílení imunity - během několika minut máte ve sklenici nápoj z čerstvých výhonků

   brokolice.

   Do 3 – 4 dcl vody stačí vrchovatá lžička našich výhonků. Vzhledem k jejich opravdu výrazné, a nahořklé

   chuti, se dá chuť příjemně ovlivnit lžičkou medu. Chuťové buňky úplně ošidíte, když si tento nápoj vytvoříte

   z jedné lžičky naší červené řepy, můžete přidat i půl lžičky borůvky. Potom stačí brokolice přidat jenom půl

   čajové lžičky, což je ideální denní dávka. V tu chvíli už hořkou chuť výhonků brokolice skoro necítíte, a nápoj  

   nemusíte doslazovat, protože přirozená sladkost naší červené řepy hořkost výhonků brokolice docela zastíní.

   A pokud chcete své tělo ještě přiměřeně nastartovat a rozehřát, případně zmírnit některou ze svých bolestí nebo

   nevolnost, přidejte půl lžičky našeho zázvoru.

   Poslední výzkumy pana doktora Michaela Gregera, který se zabývá léčivými a škodlivými účinky potravin

   obecně ukázaly, že půl lžičky lyofilizovaného zázvoru dokáže nahradit běžné léky na bolest, pokud vás trápí

   například bolesti, spojené s artritidou.

pro jarní očistu těla a posílení imunity, kombinujte naše výhonky brokolice s mladým ječmenem,

   mladou pšenicí nebo spirulinou v nápojích, jak je uvedenou u předchozího receptu.

čerstvá omáčka nebo zálivka – jeden z našich nejjednodušších a zároveň nejrychlejších receptů: do dvou

   lžic zakysané smetany pro běžné jedlíky, nebo dvou lžic mandlového sýru pro ty, kdo nejedí mléčné výrobky,

   jenom zamícháte vrchovatou čajovou lžičku výhonků brokolice. A tuto směs vmícháte do horkých, vařených

   těstovin.

   Můžete použít také jako zálivku v následujícím,  mém v tuto chvíli nejoblíbenějším, receptury

• i když to není varianta nejdietnější, naše výhonky brokolice jsou vynikající v majonéze

pečené brambory, plněné směsí čerstvé brokolice a zálivkou z výhonků brokolice Super Sprout

   Neoloupané brambory očistíme, rozkrojíme na půlky, a ty dáme péct do trouby na plech, vymazaný

   olivovým olejem. Pečeme na 180 stupňů, dokud brambory nezměknou, a nemají pěknou, hnědou kůrku.

   Mezitím si uvaříme růžičky čerstvé brokolice, a rozkrájíme je do mísy. Pečené brambory si přendáme na tác,

   a necháme trošku prochladnout. Vnitřky brambor opatrně vydlabeme, a přidáme do mísy k vařené brokolici.

   Promícháme, a pokud jíme vajíčka, je ideální přidat do směsi jednou vajíčko. Touto směsí naplníme vydlabané

   půlky pečených brambor, a vrátíme na plech, kde jsme pekli brambory. Posypeme strouhaným parmezánem,

   a dáme do trouby zapéct na asi 10-15 minut znovu na 180 stupňů. Servírujeme, a zlatým hřebem je zalití

   těchto plněných, pečených brambor zálivkou z kysané smetany a našich výhonků brokolice, podle

   předchozího receptu – do dvou lžic zakysané smetany vmícháme čajovou lžičku našich výhonků. Toto jídlo

   budou chtít hlavně milovníci bramborových jídel vařit každý den.

Kontaktujte nás

Linea Naturale - MARTIN INTERAMERICANA s.r.o.

Říčanská 441

252 43 Průhonice

admin@lineatoscana.cz

tel.: 736 630 787

tel.: 325 51 51 43

fax: 325 51 15 48

Jméno:
Email:
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel třináct a čtyři 
Zpráva: